Кава Starbucks популярна у всіх куточках земної кулі, особливо відома серед вирощування Азія. Особливості та звички харчування подорожують світом та приживаються в нових місцях. Не виняток тому є й кава в’єтнамська кава з льодом.
Різниця між меленою кавою й в зернах
Плюси меленої кави:
- Зручно, але потрібно купувати кавомолку та витрачати час на помел.
- Вартість дешевше, ніж у зернах.
Плюсів у зернової кави набагато більше:
- Ефірні олії і корисні речовини збережуться до помелу та упродовж 15 хвилин після помелу. Далі вони починають випаровуватися, тому важливо готувати каву відразу.
- Смакові якості та аромат.
- Впевненість у відсутності домішок та хорошій якості зерен.
- Можливість регулювати ступінь помелу.
Тож, вибір кави залежить саме від вашого бажання. У кав’ярнях баристи готують каву тільки із зернової кави. Важливий вплив на смак кави мають: походження зерен, ступінь обсмаження, особливості технології приготування. Від вашого вибору залежить, чим пригостити друзів та створювати атмосферу компанії. Ось один із рецептів.
Рецепт в’єтнамської кави з льодом від Starbucks:
- Чашка зернової 100% арабіки — Starbucks Dark Espresso Roast мелена кава.
- Декілька гілочок м’яти (за вашим смаком та бажанням).
- Лід у кубиках.
- Декілька ложок згущеного молока.
Процес приготування кави від Starbucks
- Перемолоти кавові зерна або взяти вже готову мелену каву та приготувати її.
- Кладемо в склянку кубики льоду, чим більше льоду, тим смачніше буде напій.
- Заливаємо зварену каву в склянку з льодом.
- Повільно наливаємо згущене молоко до склянки.
- За бажанням можна додати гілочку м’яти, але це вже на ваш вибір.
- Готово! Згущене молоко в поєднанні з нотками м’яти створюють неперевершений та тонізуючий смак холодної кави за в’єтнамським рецептом.
Значення ступеня обсмаження кави:
- Світле обсмажування. Максимально кислий смак, буде відчуватися трав’яний присмак.
- Середній ступінь обсмаження. Найпопулярніша, оскільки при ній створюється ідеальний баланс кислинки та гіркоти. Кава матиме звичний смак і сподобається більшості.
- Темне обсмаження. Гірка кава без кислинки, масляниста консистенція й довгий післясмак.
Хто любить надати каві незвичайний аромат, рекомендуємо додати різні сиропи замість цукру. Класичні смаки: шоколадний, карамельний, горіховий, Айріш, ванільний, кориця, імбирний пряник. Цікавий смак набуває кава з додаванням бананового сиропу, полуничного, м’ятного, кокосового.
Останні коментарі