Коктейлями називають суміші напоїв, а створювати їх почали так давно, що ніхто зараз і не зможе визначити точну дату дебютної появи. Втім відомо, що ще 3 тисячі років тому китайці почали змішувати натуральні ягідні соки, які тоді вже пили, з льодом і снігом.
Та все ж офіційна поява коктейлю відбулась значно пізніше. А назву напій отримав, як вважають англійці, від слова cock-ale, яким називали суміш міцного алкоголю та настоянок із гірким смаком. Нею «пригощали» бійцівських півнів перед битвами (у давні часи такі бої були вельми популярною розвагою).
Як створювали алкогольні коктейлі, що мають попит і сьогодні
До уваги сучасних людей пропонується величезний вибір напоїв. Якщо говорити про коктейлі, вони можуть бути як з алкоголем, так і без нього, солодкі та гіркуваті, для дорослих і дітей. Але є легендарні напої, які мають давню історію та за роки існування отримали чимало оновлень. Один із них — Піна Колада, що в своїй основі містить ром, кокосове молоко та ананасовий сік, але є й інші рецепти. Наприклад, замість алкоголю можна додавати сироп, залишаючи незмінними інші класичні інгредієнти. А якщо під рукою немає кокосового молока, його замінить морозиво. Вважається, що рецепт цього коктейлю було створено у 1954 році барменом Рамоном Марерро. Тоді він працював в одному з барів на Карибських островах і впродовж трьох місяців експериментував із напоями, змішуючи їх між собою. Той варіант, який найбільше сподобався відвідувачам, в результаті і став відомим як Піна Колада, а рецепт згодом почав поширюватися світом. Серед найпопулярніших алкогольних коктейлів також варто назвати ще два:
- Мохіто. Про нього знають скрізь, а на пляжних вечірках він користується особливим попитом. Адже це напій, який освіжить у спекотні дні, збадьорить, подарує приємні смакові відчуття. Створили коктейль у 1942 році в невеликому кафе з назвою «Бодегіта дель Медіо» у Гавані, яке й досі працює. Серед інгредієнтів — білий ром і содова.
- Маргарита. Ця «панянка» має латиноамериканське походження, а от точний рік її «народження» визначити важко. Лише відомо, що рецепт було створено між 1936 та 1948 роками. Згідно з однією версією, його «мамою» була світська левиця Маргарита Сеймс, яка мешкала в Акапулько і любила організовувати вечірки. На одному з таких заходів вона змішала лікер, текілу та лаймовий сік і отримала коктейль, який дуже сподобався гостям та швидко став популярним.
Знайти названі напої можна як у простих кафе по всьому світу, так і у фешенебельних ресторанах — їх подають усюди.
Чому коктейлі такі популярні
Популярність напоїв пояснюється кількома причинами, серед яких:
- можливість спробувати щось нове, цікаве та незвичайне;
- нові смакові відчуття завдяки поєднанню кількох інгредієнтів;
- легкість приготування.
Пробуйте різні коктейлі, знаходьте улюблені смаки та створюйте власний перелік найкращих напоїв на всі випадки життя.
Останні коментарі